7 Mayıs 2012 Pazartesi

Kahve Molası - Şahsımın Küçümsenecek Vaziyetleri / Cimriyim!




Az önce kahve molası verdim. Sabahtan beri işten güçten başımı kaldıramadım. Kendimi ödüllendirmek istedim. Ne yapabilirdim? Canım nasıl çikolata istedi anlatamam. Hımm... Çekmecemi açtım. Kenarını köşesini araştırdım. Of! İki parça çikolata buldum çok şükür! Du bi... Bu çikolata ve kahvenin eşliğinde güzel bir hayal kurmaya girişmeliyim dedim. Bir parça çikolatayı ağzıma attım. Hemen aklıma  Juliette Binoche ile Johnny Deep'in başrolde oynadıkları Çikolata adlı filmi aklıma getirdim. Hımm... Şahane bir film değil midir? Sana bir şey söyleyeyim mi ben var ya bu filmi asla yanımda biri olsa seyredemem. Mümkün değil! Bu filmi illa tek başıma seyretmem gerekir.  Filmin adında çikolata varsa, seyrederken çikolata yemeden durabilir miyim? Yoo.. Duramam...  Çok iyi biliyorum. Kaç kere denedim. Hatta birden çok çikolata yerim. Ben bu filmi kimseyle seyredemem. Yoo... Seyredemem. Gerçekten. Kendimi bilirim. Bak... Çikolatayı çok severim. Ayrıca ben bir çikolata cimrisiyim. Yanımda arkadaşım olursa, elimdeki çikolatayı onunla paylaşmam gerekir. Yapamam!.. "Bu yaşta yapılır mı böyle şeyler?" deme lütfen! Yaşa başa bakmıyor bazı şeyler...  Veee... Bilirsin... Maalesef bazan oluyor bende böyle haller. Az önce Berna'nın ayak seslerini işittim. Elimdeki çikolatının son parçasını hemen ağzıma attım. İşle ilgili bir soru sordu. Evet, diyemedim. Ağzımdaki çikolatayı anlamasın diye cevap veremedim. Başımı emme basma tulumba gibi yukarı aşağı salladım. Gözlerinin içine öyyyleee boş boş baktım.  Durdu. "Ne güzel çikolata kokmuş odanız. Kahve çikolatalı mıydı acaba?" dedi. Gerisin geri gitti. Biliyor musun, çikolata boğazıma kaçtı. Feci şekilde öksürdüm. Berna gerisin geri geldi.  "Cuma günü siz yoktunuz. Sigorta genel merkezinden misafirlerimiz geldiler. Eli boş gelmemişler. Bunu getirdiler." dedi.  Elindeki koca çikolata kutusunu masama bıraktı. Ben... Hımm... Hiiiç boğazıma kaçarsa gene diye düşünmedim. Deli gibi kutunun ambalajını açtım. Yemeğe giriştim. Of, ne Berna'ya ne ofistekilere bir gıdım bile çikolata vermedim. Paylaşmanın güzelliğine her daim inanırım. Ama iş kitap ve çikolataya paylaşmaya gelince... Ne yapabilirim? Biliyorum. Durumum feci!.. Kabul ediyorum. Cimriyim!


14 yorum:

  1. Hahahahha. Ben de böyleyim yahu!

    YanıtlaSil
  2. Çikolata ve kitap söz konusuysa orada cimrilikten söz edilemez. :))
    O filmi ben de çok sevmiştim. Juliette'in çikolata yaptığı sahnelerde ağzımın suyu akmıştı. :))

    YanıtlaSil
  3. Selam Elif, yanlız bırakmadınız ya beni. Ne yalan söyleyeyim çok sevindim:)

    YanıtlaSil
  4. Selam Güven, aynen dediğiniz gibi:)
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. bu filmi izlerken dayanamayıp filmi durdurup koşa koşa çikolata almaya gitmiştim, çikolata tadında enfes bir filmdi ben de çikolata cimrisiydim ama artık bana çikolata doktor tarafından yasaklandı yiyemiyorum :(

    YanıtlaSil
  6. Selam Greta, "çikolata cimsirisi olursan, sonunda doktor tarafından çikolatadan men edilirsin!" demenin kibar yolu mu bu yoksa:)

    Boşverin. Çikolata yasaksa, hurma ya da keçi boynuzu yeseniz olmaz mı acaba? Onlar da benzer tat taşıyorlar nasıl olsa! Ne dersiniz:)

    YanıtlaSil
  7. yok yok hiç öyle bir şey demek istemedim çikolatadan mahrum kalmanın üzüntüsünü paylaşmak istedim :)
    hiçbiri tutmuyor ki bu serotoninin yerini :)

    YanıtlaSil
  8. Gerata öyle söylemeyin. Bakın şahsımın küçümsenecek kabiliyetlerinden biri cimriliktir ama küçümsenmeyecek kabiliyetlerinden biri ise hayal etmektir:)

    Diyelim ki çekmecemde ben bugün çikolata bulamasaydım var ya, öyle bir hayal ederdim ki çikolata yemeyi anlatamam size. Çikolata yemekten daha fazla lezzet alabilirdim. Gözlerimi kaparım. Önce kokusunu hissederim. Sonra çikolatayı. Üzümlü ve bademlisi tercihimdir misal... Hayalimde ağzıma atarım. Dilimle damağım arasında ezer, eritirim. Bazan hayal ettiğim çikolataların tadını sahiden yediğim çikolatalarda bulamam biliyor musunuz? Galiba her şeyin hayalini gerçeğinden daha çok seviyorum:)

    Hımm... Neden ben böyle tuhaf biriyim:))

    YanıtlaSil
  9. Ortaokulda arkadaşım, devamlı çikolata yediğim için "yakında çikolata olacaksın" demişti.
    Ama ben şimdiki çikolatalarda aynı heyecanı tadamıyorum. Niye ki acep.. ):
    Onları mı değiştirdiler, ben mi değiştim.

    YanıtlaSil
  10. hııım, bir türlü gelemeyişimde senin bu çikolata cimriliğin sebebi ile olmasın sakın..:P
    şaka bir yana, ben çikolatalı keki daha tercih ederim :))
    imza: yüzsüz.:P

    YanıtlaSil
  11. bir de bu filmi seyrettiğim zamanlarda yanılmıyorsam Türkiye de butik çikolatacılar yoktu, "aay ben böyle bir yer açsam" diye pek imrenmiş, epey bir hayallenmiştim. :)
    gerçi filmi sevmemiştim, şimdi neden hatırlamıyorum. kadını pek bir tehlikeli mi bulmuştum ne?

    YanıtlaSil
  12. Siz değişmemişsinizdir, çikolata değişmiştir Uyuşuk Hayalperest:))

    YanıtlaSil
  13. Patina kali, içinde çikolata olan hiçbir şeyi paylaşmam.. Ona göre:))

    YanıtlaSil
  14. Hooppaaalaa:) Olur mu Patina Kali,
    şahane bir kadındır. Bayılırım her filmine:))

    YanıtlaSil