9 Mart 2013 Cumartesi

Her Derdin Var Bi Çaresi. Çaresiz Bi Dert Varsa O Da Gönül Yaresi.


"Maişet davasına binaen işte burada vazife ifa etmekteyim. Hiç mektep görmediğim, okuma yazma bilmediğim halde, konuşmam ciddi, tumturaklı ve de tatlıdır yani ha... İşte bu sebepten... Diplomasız olmak yüzünden... Ehliyet alamamakta ve araba kullanamamaktayım. Bu yüzden de gamlı bir hayatım vardır.  Ekseriya otomobilleri gözyaşlarımla yıkarım. Hergün her türlü arabayla el ele göz göze olduğum için gene de Allahım'a bin şükür olsun."




"Dünyaya gözlerimi 24 modeli Fiat marka bir arabanın içinde  açmışım. Peder, merhum, taksi şöförüydü. Allah rahmet eylesin kendisine...  valdem sancılanınca... tabii ne yapsın... atıyordu arabaya annemi... doğru hastaneye koşturuyordu... Ben de tez canlıyımdır... taa o zamanlardan... Münasebetsizliğin dik alasını yapıp... hastane varmadan bir klaksiyon sesi duyuyorum... atıyorum kendimi dışarı... İşte o gün bu gün, sanki damarlarımdan kan değil benzin dolaşıyo arkadaş...."





"Haaa.. Unuttum size söylemeyi... Benim bi de sevgilim var. benim yanlızlığımı, daha doğrusu her neyim varsa bölüşmeye gönüllü, melek gibi bir kız. Ayıptır söylemesi benim kırığın adı İffet. Methetmek gibi olmasın, adı gibi kendisi de iffetlidir ha!.. Allah izin verirse yakında kendisiyle evlenecez."

 

- Eee! İffet be! Ne diyo kocakarı bizim işe bakalım?
- Bu zamanda geçim kolay mı, aldığınız haftalıkla, kendinize aynada bile bakamazsınız, diyor.
- Doğru...

- O ufacık,  güngörmez odada çürürsün... Sana yazık olur... Hele bi de çocuk olursa, yandınız. mahvoldunuz demektir, diyor.

-Doğru...

-  Gençsin. Canın süslenmek, giyinmek, gezmek ister. Aşure, kaymaklı kadayıf ister. Neyle alır, neyle yersiniz, diyor.
- Doğrular doğrusu...

- Doğruysa bir çaresini bul o zaman!.. Doğruu!... Doğruu! diyorsun... Sen öldürürsün insanı!
- Bilmem ki ne diyeyim İffet?

- Bi şöför olsaydın bari. Doğru dürüst yevmiye alırdın hiç değilse... Gece de işe çıkardın. Ben uyumaz beklerdim seni... Bir iki sene dişimizi sıkardık. Ama sonra da yüzümüz gülerdi hiç değilse!


NOT -  Başlık Sadri Alışık'ın   Efkarlıyım Abiler adlı filminin o şahane repliğidir.  Sonraa...  Aldım  Taksi Şöförü'nün film karelerini... Sadri Alışık ve Filiz Akın'ın  Bekar Odası adlı filmin replikleriyle eşleştirdim.

2 yorum: