9 Mayıs 2013 Perşembe

Benim Şehrimde Kitap Şenliği Başlıyor!




Genelde canıtez, aceleci, sabırsız  biriyim. Ayrıca hevesler konusunda fazlaca iştahlı ve meraklı bir bünyem olduğunu söyleyebilirim. Duygularımı ve akabinde tabiyatıyla davranışlarımı abarttığım konusunda şöhret sahibi olduğumu da açıkca itiraf edebilirim. 

Doğru.  Bazı işlerimi aceleye getirebilirim. Sabırsız hâllerim çoktur. Lakin, şu  ahir ömrümde bana haz verecek hiçbir şeyi geçiştirmek istemem. Asla aceleye getirmem. Sevdiğim hiç bir şeyi hızla tüketmeyi sevmem. 

Niye yazıyorum bunları biliyor musun? Bu hafta sonu 5. Kocaeli Kitap Fuarı başlayacak. Tüm etkinlikler işte burada yazıyor. Onlarca konferanslar, paneller, söyleşiler, imza programları var. Her yıl bir öncesinden daha güzel ve daha kalabalık oluyor.  Şehrin semalarında buram buram kitap kokusu dolanıyor. Harikulade bir his yüreğime doluyor! 

Şimdi sen benim o konferans senin bu panel benim, o söyleşi senin  bu imza programı benim aceleyle koşuşturacağımı sanıyorsun  öyle değil mi? Yanılıyorsun.  Hiç acele etmeye niyetim yok.  Ben şehrimi çok seviyorum. Sadece kitabı okumayı değil, kitabın bizatihi kendisine, kokusuna, bitiyorum. Keyif benim değil mi? Şehrimde yılda bir kez olan kitap fuarının keyfini hiç aceleye getirmeden, tadına vara vara  takip edeceğim. Şimdi hangi yazarlar geliyor bakacağım. Programımı ayarlayacağım. Hey! İçim içime sığmıyor!  

Kavafis, yüreğinde hep "gitmek" hissi taşıyan  benim gibiler için o şiirini söylemiş... Biliyorum... Yeni bir ülke bulamam... Başka bir deniz bulamam... Ben gene aynı sokaklarda dolaşacağım. Aynı mahallede kocayacağım. Aynı evlerde kır düşecek saçlarıma... Dönüp dolaşıp aynı şehre geleceğim sonunda... Ömrümü nasıl tükettiysem burada, bu köşecikte... Öyle tükettim demektir bütün yeryüzünde de...

Eee... Ruhumu hazır etmeliyim... Bu hafta sonu ver elini 5. Kocaeli Kitap Fuarı elbette:)

2 yorum:

  1. Bende..bende..:) ne mutlu şehrimize.
    Belkide orada karşılaşırız. birlikte kitapları koklariz. :)

    YanıtlaSil