12 Nisan 2015 Pazar

Bu Hafta Seyrettiğim Filmler




İstanbul Film Festival'i çoktan başlamıştı.  Afişini koyduğum ilk filmin biletini önceden almıştım. Zaten seyredecektim. Fakat diğer üçü, biletleri tükenmiş filmlerdi. Elbette seyretmek niyetinde değildim. Kısmetime denk geldi. Seyrettim. Bakın ne oldu?

Cuma gününe kadar o kadar yoğundum ki anlatamam. Çok yoruldum, çok mutlu oldum.  Cuma günüüü var ya.. Sabah erkenden.... Tası tarağı topladığım gibi kendimi Feriye Sineması'na attım. Baktım, gişede günün filmlerinin bileti var. Hangileri diye bakmadım. Hepsinin  biletini aldım. Bir filmden çıktım, bir diğerine daldım. Film aralarında, sinemanın kafe'sinde, hem ofisle görüşüp işlerimi yaptım, hem kahvemi içip keyfime baktım.



Cumartesi, gün içinde gene yoğundum. Akşam İstanbul Modern'de 1946 yapımı, Humphrey Bogart'lı, Lauren Bacall'lı siyah beyaz filme daldım.




Afişlerini eklediğim son iki  filmin ise, İstanbul Film Festivali ile hiç mi hiiiç ilgisi yok. Fakat içlerinden benim kafa yorduğum konuların geçtiği filmlerdi.  Biri buram buram oryantalizm kokuyor. Diğerinde ise sigortacı var.  Özellikle seyretmek istediğim filmlerdi. Seyrettim. Hayal Kahvem'e ikisi için ayrı ayrı yazı yazmak niyetindeyim. Du bakalım:) 

Şimdi çıkmalıyım. Biraz koşacağım. Sonra, duş, giyinme... Babamada benim öğretmen kardeşle buluşacağım da... Öğlen birlikte yemek yiyeceğiz. İkisini de çok özledim. 

6 yorum:

  1. Ne iyi geldi değil mi? Ben bu hafta yenilenmiş gibi hissediyirum kendimi:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinema ruha şifadır değil mi Handan... Terapi resmen:)

      Sil
  2. Ne güzel bir firsat olmus sizin icin ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahane oldu Berika:)
      Aslında hep Beyoğlu'nda giderdim festivale...
      Bu kez Feriye'ye tek bilet almışım.
      Nasıl iyi oldu anlatamam. Çalışma günümdü. Film aralarında sinemanın kafe'sini ofis gibi kullandım.
      Sonra planlamadığım filmlere bilet aldım.
      Sahiden her bakımdan güzel fırsat oldu:)

      Sil
  3. İlk kez 7-0 yenik düştüm.Hiç birini izlememişim hayret ki hayret :)
    Negociador dan başlayayım bakalım :)

    YanıtlaSil