26 Haziran 2009 Cuma

Daha Güzel Bir Dünya İçin

Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu olarak, kadınların niteliklerinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla hayata geçirmeye çalıştığımız " yaşlı ve hasta bakım uzman elemanı yetiştirme kursu" konulu birinci projemizi sonuçlandırdık. Kocaeli Üniversitesi ve İşkur'un verdiği destekle, belirlemiş olduğumuz 54 kişi Kocaeli Üniversitesi uzman doktorları tarafından teorik eğitim ve hastane ortamında pratik eğitim aldılar. Bu eğitim amacı yaşlının ve hastanın özelliklerini tanıyabilen, günlük bakımını yapabilen, fizyoterapi ve meşguliyet terapisi yapabilen, hasta odası düzenleyebilen, hastayı rahatlatabilen, ilk yardım uygulayabilen uzman hastabakıcılar yetiştirmekti.

Eğitimleri biten kursiyerlerimize, dün Sanayi Odası'nda diplomaları verildi. Kadınlarımız daha güvenli ve daha mutlular şimdi. Artık iş ararken herhangi biri olmadıklarının, uzman hastabakıcı olduklarının bilincindeler. Hatta bazı kadınlarımızın iş başvurularındaki mülakatlarda "Biz üniversitede profösör hocalardan eğitim aldık. Asgari ücretle çalışmayız." gibi bir havaları da oluşmuş:) Bu projede Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Sezer Komsuoğlu, İşkur İl Müdürü Sayın Öztekin Kaşukçi, Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu büyük destek verdiler. Kadınlarımız bu çok pahalı eğitimi ücretsiz aldıkları gibi, İşkur tarafından yol ve yemek masraflarını karşılamaları amacıyla 15.-TL de günlük harcırah verildi kendilerine... Şimdi işhayatına kazandırmak amacıyla başlattığımız çalışmaların neticelerini almaya çalışıyoruz. En kısa zamanda eğitim alan tüm kadınlarımız çalışma hayatına atılacaklar. Dün Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu olarak, ilk projemizi sonuçlandırmış olmanın sevincini yaşadık.

4 yorum:

  1. Teşekkürler ve tebrikler vildan hanımcığım. Bloğunuzun sadık takipçisi olarak buraya pek yorum yazamasam da yazılarınızı bir eğitimci olarak begeni ile izliyorum. Kadın gelişimine katkınızı övgüye deger buluyorum. Kimi zaman kültürel.. kimi zaman ise sohbet tarzındaki samimi yazılarınız gerçekten cok hoş. Acaba birikim ve yaratıcı yazılarınızı bir köşe yazarı olarak kitlelere hitap eden gazetede paylaşmayı düşünürmüydünüz. Bu önerimi ciddiye almanızı ve degerlendirmenizi öneririm.
    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Aman efendim çok naziksiniz. Teşekkür ederim!
    İki nokta kullanılmışsınız, soru cümlenizde
    "müydünüz" ü ayrı yazmamış ve soru işareti kullanmamışsınız ya bana hiç yabancı gelmedi yazım tarzınız...Acaba bir yerden tanıdık olabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  3. ay çok yaşayın melahat hoca ,vildana ,bir adım daha ötesi giderek kitap yaz diyorum da ...köşe yazısı da iyi fikir...blokların ayşe ermanı vildancığa ve gazetelere duyurulur.

    YanıtlaSil
  4. Boşuna yazmışım ben şaka cehennemini valla... Alay edin, şaka yapın, ti ye alın bakalım beni...
    Yazacam işte, yazacağım var mı:)) Aaaa!
    Elinize geçtim ya size yaptığım tüm şakaların intikamını alın bakalım:) Böylece şaka cehennemine baş odun olmaktan kurtulacağım sayenizde:))

    YanıtlaSil