27 Haziran 2009 Cumartesi

"Ne Olmuş Michael Jackson'a?"

Bazan bloğa yazı yazıyorken, senle oturmuşuz da karşılıklı muhabbet ediyormuşuz gibi hissediyorum. Mis gibi kokan kahveler ellerimizde mesela. Ben büyük battal koltukta oturuyorum,ayaklarımı toplamışım altıma... Bilirsin ayaklarımı toplamadan duramam. Muhabbet ederken bile ayaklarımın yerden kesilmesi gerekir illa. Sen ise tekli koltukta, ayaklarını sallaya sallaya, anlattıklarıma şaşıra şaşıra beni dinliyorsun. Eski günlerden bahsediyorum misal... Çocukluktan başlıyorum anlatmaya. Paşa çayları, pötibör bisküviler, annemin çamaşır yıkama ve kabul günleri geliyor aklıma. Anlattıkça anlatıyorum. Sen onaylar gibi başını sallıyorsun arada... Hayretle gözlerini açıyorsun yada... İlgiyle dinlermiş gibi görünüyorsun. Konu konuyu açıyor sonra, nedense geliyorum kaybettiğimiz insanlara. Hani yaşıyorken, belki az önce yanındayken, ölüveren nasıl denir hani göçüp gidiveren insanlar var ya öbür dünyaya... İnanamıyorum diyorum sana.. Sanki bir abra kadabra! Varken... Hooop! Yok oluyor! Ne acaip bir numara! Düşünsene insan nasıl çaresizce derin bir acı hissediyor... Bir de yaşarken ölecekmiş gibi hiç gelmiyor... İnsanın yakınlarını kaybetmesi içinde derin bir boşluk bırakıyor. Ya bir de o seni hiç tanımazken, senin hayatında iz bırakmış kişiler? "Ne diyorsun mesela Michael Jackson'a" diyorum... "Ne olmuş Michael Jackson'a?" diyorsun. Şaşırıyorum bu soruna... Yerimde doğruluyorum. Ayağım yere değiyor. "Ölmüüüş!" diyorum fısıldarcasına... Sanki içimdeki bir boşluktan serin bir rüzgar esiyor... Diyorum ki: "Hava cehennem gibi sıcak. Sanki içim üşüyor... Neden acaba?"

3 yorum:

  1. Michael Jackson'a ne oldu hakikaten. Ölmüşmü?..
    Neden ölmüş??..Nasıl Yaşamış??..Gerçekten de yaşamış mı??..Ne katmış değerlere??.. Dansını mı??..Bestelerini mi?..Çocuklar mı edinmiş mutlu..geleceğe parlak bakan..?? Uzun yaşamanın sırrını mı bulmuş oksijen kürleri ile..
    Ürkerek baktığım allahın kulu..
    Hatırladığımda bir tekinsizlik hissettiğim muamma insan.
    Allahın adaleti seninle olsun.



    inle olsun

    YanıtlaSil
  2. Dilek kardeşimizin yorumunda Michael JACKSON'ın değerlere ne katmış olduğu sorusu var. Mutlu çocuklar katmış mı diyor örneğin...Hayata değer katmak için mutlu çocukları alan roller vardır...Bir de kendi konumuna isyân eden insanlar vardır. Michael Jackson siyâhîliği kabullenememiş buna rağmen gerçek bir sanatçıdır. Kolay değil kitleleri peşinden koşturabilmek uzun yıllarca. Kendisi mutlu olmamış ki mutlu çocuk yapsın... Ve böyle insanlar çocuk sahibi olmayı da istemezler kendilerince sebeplerden. Oksijen kürleri ya da estetik amaçlı cerrahi müdahale...Bunlar dar bakış açıları biraz daha geniş bakarsan kardeşim kattığı değerleri yakalarsın ama çok istiyorsan yap bakalım mutlu çocuk...Her şey istediğin gibi gelişmeyebilir. Bir kaza ile kâbusa döner insanın hayatı. Kişilerin yaşamışlığı ve hayatındaki bilinmez olaylar
    isyan ya da sevinç ile geri dönebilir...Psikolojik ve felsefik bakış açısı olmalı insanda farklı düşünebilmek ve yaklaşabilmek gerek insan ruhuna...Selâm olsun, saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Sayın adsız kardeş
    Aslında sende benden farklı düşünmüyorsun da dile getirmiyorsun tepki duyduğun kısımları.
    Hoş görülebilecek yanlarını ise savunmaya geçiyorsun daha geniş bakış yelpazesi edinilmesi gerekir diye. Mesleğinin dışında özel hayatı ile de son derece göz önünde yaşayan bir star elbette farklı eleştirilere maruz kalacaktı. Bunu kendisi de biliyordu. Ne mutlu ona ki psikolog ve sosyologlardan oluşan bir heyet tutup avukatı eşliğinde kendi durumunu ifade eden zaman zaman halkı bilgilendirme toplantıları yapmamış. Acaba bir de bunu yapmak aklına mı gelmedi. :)
    Ama ruhu rahat olsun ki bunu yapmayı üstlenen sevenleri vardır mutlaka :)
    Sevenlerine saygılar.

    YanıtlaSil