27 Ekim 2011 Perşembe

Kahve Molası - Ben Haddimi Bilirim.


Aaa! Tamam. Şimdi önümdeki işlerden kafamı kaldıracağım, kahvemi koklaya koklaya hüpleteceğim. Zaten iki günlük dünya. Çalış babam çalış. Bu ne?  Of! Sana bir şey söyleyeyim mi, canım var ya, fena halde şiir çekti! "Nasıl bir histir bu?" diye soracak olursan... Acıkmak, susamak, dahası ne bileyim nefes almak gibi.... Eğer şiir sevmiyorsan... Benim gibi şairlerin menzilinde dolanmaktan hoşlanmıyorsan... Biliyorum anlamayacaksın beni, "gene abartıyorsun." diyeceksin.  Umrumda değil. Böyleyken böyledir hislerim. Haydi bakalım... Geliyor... Sâlah Birsel'le başlıyorum... Diyor ki: "Şiirlere uzaktan yakından... Dik dik bakmakla olmaz... Boynuna sarılmalı... Gerdanına zülüf akıtmalısın..." Ben şairlere inanırım. Hey, tam istediğim gibi bir başlangıç... Şahane... "Ezberine çekmeli kimisini... Kimisinin içine boşaltmalısın... Aktan karadan... Aklına yatırmalısın..." Tamam. Böyle işte... Ruhumu gölgeye çektim. Dinleneceğim. Şiirlerle ruh akordumu düzeltmek hevesindeyim. Du bi.. Kahvemden bi yudum içeyim. Tamam.  Hey! Dışarıda inceden yağmur mu yağıyor ne? "Yağmur düşünceye yağıyor." der ya Sabahattin Kudret Aksal.. Yoksa yağmur düşüncelerime mi yağıyor sahiden? Yoo... Yağmurlu, karanlık düşüncelerde dolaşmak hevesinde değilim. Hemen  Can Baba'nın dizeleriyle şairlere küçük bir selam edivereyim... "o çocuklar, o yapraklar, o şarabi eşkiyalar... onlar da olmasalar benim gayri kimim var?" deyivereyim. Daha fazla şiirlerle gezinemeyeceğim. Kahve molam bitti. İşe dönmeliyim. Gene şairlerin menzilinde gezindim. Kendi çapımda bazı sözler söyledim. Uzatmadan Murathan Mungan'ın dizelerine geçivereyim... İşte  final... "Bazı sözler karanlıkta söylenir... Bazı sözler hiçbir zaman." Şair  ne der? "Şiir benim azrailim." Yoo... Ben ömrümde şiir yazmadım. Şair değilim. Bir kez olsun şiir yazmayı denemedim.  Şairlerin karşısında saygıyla boynumu eğerim. Ben haddimi bilirim. Çağırılıyorum. Gitmeliyim.


8 yorum:

  1. Biraz otomatiğe bağlanmış olsada,kahve molasındandır herhâl.

    Her zamanki gibi,içine girilesi.Girdinmi ısınılası olmuş.Birinin omuzuna dokunduğu hissini veren samimiyeti harflerin üzerine dökerek sihir yaptığını düşünüyorum.

    BİR ŞAİR GİBİ..

    YanıtlaSil
  2. aaa kahve molan çabuk bitti :((

    YanıtlaSil
  3. casswa.. çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Şair değilsen bile şiir okuya okuya bir gün şair olrsunuz da farketmessiniz bile..

    YanıtlaSil
  5. Şiir okumayla şair olunmuyor o gücün içinizde olması lazım :) Ha ama taklit yeteneği kazanırsınız. Mesela hiçbişey okumadan bile yazar olabilirsin. Ama bence sen bir dene ya, vardır belki yeteneğin...

    YanıtlaSil
  6. Sağolun Profösör, şair olunmaz,şair doğulur inancındayım:) Dolayısıyla ümitsiz vakayım. Olsun.
    Şiir okumayı seven biri olduğum için mutluyum.

    YanıtlaSil
  7. Hakısınız Gürhan. Aynı fikirdeyim. Şiir okumaula şair olunmaz.

    Yok, şimdiye kadar hiç şiir yazmadım. Hiç şiir yazmayı denemeyeceğim:) Ben haddimi bilirim.

    YanıtlaSil