5 Eylül 2019 Perşembe

İrtibat Şart, Rabıta Mühim, İhtimam Esas...


Son günlerde mütemadiyen yollardayım. Kâh araba kullanıyorum, kâh uçağa biniyorum. Arabamı kullanırken video, podcast dinliyorum. Uçaktaysa  kitap okumak istiyorum. 

Bu arada yeni  bir yazar keşfettim.  Adı Nermin Yıldırım. Meğer yazarın altı tane romanı varmış.  İlkini 2011 senesinde yazmış. Hiç duymamıştım. Tesadüfen yazarın Misafir adlı son kitabını okumaya başlamışım.  Resmen çakıldım kaldım. Kelimelerinin lezzetine vara vara, cümlelerinin peşinden koşa koşa, elimden bırakmadan biteviye okudum... Okudum...  Dokunmadan'a geçtim. Okudum... Okudum... Dokundu... Okudukça kalbimdeki kavimler yer değiştirdi.

Az sonra hava alanına doğru yola çıkacağım. Uzaklara uçacağım. Gözlerim keskin, burnum hassas, kulaklarım açık. İrili ufaklı tekmil kusurum ve bünyemin serkeş ritmiyle bu kez  Nermin Yıldırım'ın  Saklı Bahçeler Haritası'nı okumaya başlayacağım. 

"Edebiyat akrabalıkları, hiçbir zaman buluşup bir kahve içemeyeceğiniz insanların yeryüzüne dağılmış varlığını hatırlatır size. Gene de asıl buluşmanın edebiyat olduğunu bilirsiniz." der Murathan Mungan.  

Velhasıl, Nermin Yıldırım yoldaşım oldu.  Artık edebiyat akrabalarımdan biri. Minnettarım. 


6 yorum:

  1. Bir hazine keşfetmenin mutluluğu var satırlarınızda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Kiremithanem. Tıpkı dediğin gibi:)

      Sil
  2. Nermin Yıldırım'ı geçen sene kitap fuarında bir seminerde dinledim. Daha sonra İlk Sayfası serisinde podcast ropörtajını dinledim. Farklı ropörtajlarını da okudum. Fakat nedense kitaplarını alıp okumadım. Birkaç sayfa karıştırdım yalnızca. Niye bilmiyorum :) Gereksiz bir antipati:) İnat etmeyip, romanlarından birini okuyup olumlu ya da olumsuz kendimce bu durumu sonlandıracağım. Dokunmadan'la mı başlasam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak, ilk Dokunmadan'la mı başlasam demişsin ya. Demek bu kitap çağırıyor seni. İlk Dokunmadan ile başla öyleyse:)

      Sil
  3. Ben de geç keşfedenlerdenim Nermin Yıldırım'ı. Henüz iki kitabını okudum ama tüm külliyatını devirmeye niyetliyim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutma Dersleri'ni okumaya başlayacağım. Veee... Dört olacak... Biz külliyatını tamamlamadan yeni kitabı çıksa keşke:)

      Sil