28 Ocak 2009 Çarşamba

Cenova'lı Ninja'nın Tarifiyle Kurabiye

Tersninja’yı okuyalıberi ben de kendimi ninja gibi hissediyorum ama asıl adı üstünde bir Cenova’lı Ninja var.Özel bir yakınlık hissediyorum kendisiyle aramda..Kendisi bu durumumu bilmiyor ama... Gizli takip ediyorum blogunu. Hoşuma gidiyor tarzı ve yazdıkları. Yeni bir lisan öğreniyorum ayrıca sayesinde. Mesela, birine “İyi Akşamlar!” dediğimde, karşımdakinin “Sana da /Hiroyuki Sanada!” dediğini varsayıyorum. Yada birine teşekkür edeceğim zaman, kendimi “Dang yu sayın wang yu!” dememek için zor tutuyorum. Hatta bir kez boş bulundum. Çok ciddi bir müşterim vardır. Benim sulu şakalarımı hep ciddiye alır. Benimle ciddi konuşmak pek mümkün olmadığı için, kendini daha da gerer benimle konuşurken. Sonunda da ayrılırken nasılsa bir şekilde gülümser. Gene böyle bir kısa görüşme sonunda ve çeklerini elime aldığımda, sevinçle “Dang yu sayın wang you!”dedim. Gerisini anlatmayayım!! Hahha! Vallahi artık ben yanına gittiğimde gülmeye başlıyor bu müşterim. Elinde değil tabi. Var mı böyle bir şey! Kaç yaşında iş sahibi kadın, kerli ferli sayın genel müdüre yaptığı muameleye bakın! Ne var Cenova’lı Ninja’nın öğrettiği lisan sayesinde müşterim gülmeyi öğrendi. Fena mı? Şimdi gittiğim zaman işyerine,çalışanlarının hepsi gülümsüyor. "Gülmek" kesinlikle bulaşıcı buna inanıyorum!
Cenova'lı Ninja'nın blogunda bir tarif vardı. Yeni yemekleri denemeyi çok severim. Üstelik kendim de yeni tarifler üretirim. Cenova'lı Ninja'nın Liguria'ya has Canestrelli tarifi şöyleydi:

1,25 su bardağı un (180 gram diyi),100 gr tereyağ,bir yumurtanın sarısı (beyazı da olabilir, bakamayacağım şimdi sözlüğe)60 gr vanilya (evet yoğun bir vanilya tadı da var)yeteri kadar şeker (böyle tarifte hiç görmemiştim)üstüne de pudra şekeri,Gerisi bildiğiniz gibi. Afiyet olsun.
Hımm! Doğrusu fotografa göre oldukça lezzetli bir "Canestrelli" olmalı dedim ve bu kurabiyeyi yapmaya heveslendim.
Bu Ninja Cenova’da ama Liguria’nın Canestrelli’yesini yapıyoruz öyle mi? Vallahi öyle zor yazdım ki bu cümleyi! Söylemesi ayıp önce Liguria nere oluyor diye küçük bir araştırma yaptım. Kuzey batı İtalya’da yer alan 3.en küçük bölgeymiş. Akşam ikram ederken aynen şöyle diyeceğim: “Sizlere kendi ellerimle, Cenova’lı Ninja’nın tarifiyle Liguria’nın Canestrelli’yesini yaptım!” Şaşırmayacaklar. Bakacaklar ki bizim kırk yıllık kurabiye, biraz çiçek şekli almış ve benim lisanımda da bu adı almış. “Peki,dediğin gibi olsun!” diyecek ve çıtır çıtır yiyecekler. Adım gibi eminim... Sonra "Ellerine sağlık!"diyecekler. Ben de gururla başımı yukarıya kaldıracağım ve "Dank yu sayın wang you!" diyeceğim!

Üstteki fotoğraf ünlü japon oyuncu, Last Samuray'da da oyanayan "Hiroyuki Sanada "


Bu fotoğrafın sahibi de Hong Kong sinemasının unutulmaz oyuncusu "Jimmy Wang Yu "
Not: Hatam varsa Cenova'lı Ninja beni düzeltsin lütfen:)

3 yorum:

  1. Ya Vildan ne diyeyim ben size(Hafif bir Serhat Hacıpaşalıoğlu tavrı takınayım dedim) öy:)) Hatan yok, süpersin de yemeden evvel bir yakınınızı tetikte tutun bari zehirlenen olursa diye. Bu arada Liguria dediğiniz gibi bir bölge. Genova da bu bölgenin en büyük şehri. Adam gibi bir tarif alıp göndereyim ben size ya! Oy çok utandım öf öf!!! Kaç yaşına gelmiş bi kurabiye tarifi veremiyor diyecekler valla(ağlama efekti) beğğğ!! ^_=

    YanıtlaSil
  2. Sevgili ninja, tarifinizi yapmadım akşam. Bu yorumunuzdan sonra vazgeçtim napiyim:)Bu arada sizden habersiz blogunuzdan aşırdıklarıma ses çıkarmadığınız için teşekkür ederim:)Başka cümleler bekliyorum bu arada lisanımı geliştirmek için! Bir de Canestrelli nin okunuşunu bir yazar mısınız bana lütfen:)

    YanıtlaSil
  3. Kanestirelli diye okunur ama hiçbir önemi yoktur:)) Canınız nasıl istiyorsa öyle okuyun bence:)) Vallahi fena ter attırdınız bana bu tarif olayıyla. Akşama alnımın akıyla çıktığımdan dolayı bu işten, fener alayı düzenliyorum:)) Beklerim:p Valla aklıma başka cümle gelirse ilk size bildireceğim; no merak!:))

    YanıtlaSil