12 Nisan 2010 Pazartesi

"İkilemeler"le Bir Deneme Yazısı

Bak şimdi olanları bir bir anlatacağım sana. Dün abuk sabuk bir nedenden, derdimi doğru dürüst dinlemeden, ordan burdan, yalan yanlış duyduklarıyla, aşağı yukarı bir yıllık sıkı fıkı tanışıklığımıza rağmen arkadaşım küstü, beni terk etti gitti! Oysa iyi kötü bilirdi beni. Aşağı yukarı tahmin ederdi ne deyip ne demeyeceğimi... Ivır zıvır lakırdılar etmeyeceğimi düşünmüş olması gerekmez miydi? Böyle mi olacaktı? Düşe kalka, bata çıka sürdürdük bugüne kadar ilişkimizi. Tamam, tek tük tartıştığımız olmuştur. Ama inan ki ipe sapa gelmeyen, saçma sapan nedenlerden! Ivır zıvır şeyler inan ki, anlatmaya bile değmez… Sağ salim gelmiştik işte bu günlere… Hiç sesimiz sedamız çıkmazdı ki… Ben biraz sesimi yükseltsem, o kem küm eder susardı. Ben tıkır tıkır söylerdim söyleyeceğimi, çatır çatır anlatırdım düşündüklerimi. O sus pus olurdu, hiç ses etmezdi. Tamam, bazen yarım yamalak bir şeyler söylerdi. Fazla dinlemezdim galiba. Fakat böyle paldır küldür asla çıkıp gitmezdi. Akça pakça, çıtı pıtı, ufak tefek biriydi. Severdim. Güçlü kuvvetli görünen bendim. Eve gelince, ortalığı gümbür gümbür inletirdim. Pata küte girişirdim işlere... Yemekleri yapan, ortalığı temizleyen hep bendim. Kıyamazdım ki ona… Geceleri horul horul uyuduğunda dahi ses etmezdim de, odamı değiştirirdim en fazla. Öteberilerini toplamazdı ki! Dolaşırdı eski püskü esvaplarla… "Yırtık pırtık gezilir mi bu zamanda? Malın mülkün var satsana, dolaşsana pırıl pırıl!" demezdim. Ne isterse yapsın diye düşünürdüm, yanımda ya! Eş dost, konu komşu kızarlardı, yakıştırmazlardı onu bana. Hiç dert etmezdim. Şimdi beni terk edip gitti ya, allak bullak oldum valla. Kendime gelemedim. Şimdi bunları yana yakıla anlatıyorum ya sana, kusura bakma, e mi? Bende akıl fikir kalmadı. Lütfen, beni biraz toparla!

4 yorum:

  1. Yazınız çok güzel. Fakat bazı kelimeleri bold yapmnız iyi olmamış. lütfen yazınızı ciddiye almalısınız. Buna gerek yoktu. Yazıyı insanın gözüne sokmamalısın. Yazının tadı gizemli olsun. Onu anleayen anlayacaktır.b

    YanıtlaSil
  2. Hey! Daima öğretmenlerden korkmuşumdur. Eyvah! Bu kez bir profösör tarafından uyarılıyorum öyle mi? Ben.. Ben.. Bari bloğumda istediğimi yapamayacak mıyım:) Hem de bu yaşımda:) Of!Kaderim mi bu benim? Ölene kadar öğrenci mi kalacağım? Hem de sürekli uyarılan bir öğrenci:)Of yani:)
    Şaka bir yana Sevgili Profösör,hoşgeldiniz Hayal Kahvem'e.. Arada deyimlerle deneme yazısı yazıyorum. O yazılarda da deyimleri belirginleştiriyorum. Okuyucunun dikatini çekmekten çok, kendi dikkatimi çekmek için yapıyorum. İlgi dağınıklı var bende. Koyulaştırarak yazdıkça ilgimi yazıya topluyorum. Böyle işte.
    Yorumunuza teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Gidenler, geride kalanın kalbinde ne kadar yer ettiğini bilmeden gider de hep; geride kalanlar, gidenin neden kalbinde tortu bıraktığını bilmez mi?

    Oysa ki her şey apaçık.

    Mutlak gidiş yoktur, mutlak kalış olmadığı gibi.

    YanıtlaSil
  4. Bu bloğu yakından takip etmek istiyorum. benim de mutlaka buradan kazanacağım değerler olacaktır.

    YanıtlaSil