2 Kasım 2009 Pazartesi

Bazan İnsanın İçi Üşür mü?

Hayatın sana sırtını döndüğü zamanlar vardır hani. Hatırlasana. Hiç halinden anlamaz hayat. İçin acıyordur, üşüyordur hatta. Olur mu deme? Olur, olur! İnsanın içinin üşüdüğü zamanlar olur. Sırtın dik, başın yukarıda değildir eskisi gibi. Duruşun, bakışın değişir. Omuzlar çöker... Gözler açılmaya zorlanır. İnsanlar sırtını sıvazlamak isterler, dokunsunlar bile istemezsin. İstersin ki o ara, kimse sana bir şey demesin, seni kimse görmesin... Zaman hızla geçip gitsin. Hissettiğin duygu geçmez bilirsin. İstersin ki en azından zamanla küllensin. Hatta sen şöyle bir uzun uyuyabilmek istersin. Ninenin anlattığı Eshab-ı Keyf gibi misal... Hani bir zalim hükümdardan kaçan 7 genç ve bir köpek, bir mağaraya sığınmışlar. Orada uykuya dalmışlar. Bir uyanmışlar ki, rivayet bu ya meğer 300 yıl uyumuşlar. Devir, devran değişmiş. Belki de aynen böyle. Ne dersin? İhtimal bu ya, uyandığında kurtulmuşsun o eski duygulardan. Olur mu olur, teselli bulursun bu durumlardan. Sanki kötü bir düştü geçmişte olanlar. Bitti işte... Geçti, gitti, tamam!... Hayat dönmeye başlar sana. Gülmeye başlar suratına. Halinden anlamaya başlar bir sebeple. Nedense? Sırtın dikleşmeye başlar, başın yukarıya kalkar yeniden. Duruşun bakışın değişir. Başlarsın insan içine girmeye, muhabbet etmeye. Hatta kahkaha atarsın gerektiğinde. Ama artık eski sen değilsindir.İçini üşüten şey değiştirmiştir seni, sen farketmeden. Bir kişi daha gitmiştir hayatından işte. Bir boşluk bırakmıştır o giden yüreğinde. Onun yeri hep boş kalır. Bilirsin boşalan alan kolay hava alır. Üşür. İşte içim üşür ya zaman zaman... Bu nedenle...Biri daha... Sevgili Fevziye Hanım da hayatımızdan sessizce çekip gitti.. Bilmem...Anlatabildim mi?

3 yorum:

  1. Aaa..şaşırdım üzüntüyle karışık. Başımız sağolsun. Yakından muhabbetim yoktu ama uzaktan uzağa duyardım akıllı çalışkan fedakar çilekeş bir insan olduğunu senden. Yada küçük anlatılarından böyle bir izlenimim oluştu.. takdir hislerimle birlikte. Evlatlarını büyüttü yetiştirdi. Hepimizin başı sağolsun.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Vildan Teyzem, yazını nasıl okuduğumu tahmin edebilirsin. Kiminin teyzesi, kiminin ablası, kiminin dostu, benim için en çok anne en çok kız arkadaş olmuştur ve hep onu annem olduğu için değil Fevziye olduğu için yani olduğu gibi sevdim. Onunla geçirdiğim her an için şükürler olsun. Sizinle tanışmama vesile olduğu için, sizleri tanıdığım için şükürler olsun. Ellerinize yüreğinize sağlık. Kucak dolusu sevgilerimle. Meltem.

    YanıtlaSil
  3. Canım Meltemcim
    Hakan'ın vesilesi ile gördün bu yazımı demek ki.
    Canım, Fevziye Hanım, anneciğin anılarımızda en güzel haliyle hep yaşayacak. Sen, Murat, Sinan onun emanetisiniz bizlere. Sizleri çok seviyorum.
    Biz hep buradayız. Bir telefon uzağında. Ne zaman ihtiyacın olursa ara beni. Sevgiler.

    YanıtlaSil