10 Eylül 2010 Cuma

Her Şey'in Sırrına Ersem...


Metin Üstündağ külliyatını epeyce toparladığımı söyleyebilirim. Bir kaç eksiğim kaldı.. Azimliyim.. İlla ki listemdeki diğer kitaplarını da tez zamanda edineceğim.. Denemeyenler adlı kitabını nasıl zor buldum anlatamam sana.. Şimdi kitap elimin altında ama kıyamıyorum biliyor musun? Çölde suyu ha tükenmiş ha tükenmekte olan bedevinin suyu idareli kullanması gibi Denemeyenler'i yudum yudum okuyorum.. Kitabın 177. sayfasında yazmak üzerine şiir tadında bir yazısı var.. Yazmayı seviyorum ya Metin Üstündağ'ın bu cümleleri yüreğime yağ sürdü ne yalan söyleyeyim.. Çok sevdim.. Hayal Kahvem'e bu yazıyı geçirmek istedim.. Eee.. Metin Üstündağ'ın dediği gibi.... "Ben burada'yım.. bunu yazdım.. sen de varsın, okudun.. ne güsel.. eyoo!"

ben bu gece dünya'nın ve hayat'ın
ve her şey'in sırrına ersem...
ve yazmasam...
kimsenin haberi olmaz..
benim bile..
ama anımsadığım her şeyi yazıyorum..
dünyanın, hayatın, insanların,
her şey'in ve herkesin
ben'deki izlerini...
hiç bir karşılık beklemeden...
sadece ve sadece, tek yapabildiğim
bu olduğu için...
sedece ve sadece
en çok yazarken kendimi
çok iyi, çok güzel, çok yakışıklı
ve çok insan hissettiğim için

4 yorum:

  1. Çok beğendim, bize ulaştırdığınız için teşekkürler. İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Ali Zafer.. Size de iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  3. Vildan hanım; NTV 'de bir zamanlar "O An" diye bir kısa program vardı. İlginç fotoğrafların resimaltı metinleri sesli veriliyordu. Hayata dair. Bu anlamda senin de bir çalışman olabilir. İnsanın en ücra hücresine kadar işleyen metinler bunlar. Bir resim, bir karikatür, bir fotoğraf ya da bir obje olabilir. Bunlar senin güzel yazılarınla etkili bir anlam kazanabilirler. Biz de izlemekten keyif alırız.

    YanıtlaSil
  4. Selam Profösör, siz var ya benim kör noktamda kalanları görmemi sağlıyorsunuz.. Misal Oğuz Haksever'in hazırladığı programları daima severek,ilgiyle izlerim.. İnanın "O An" adlı programa hiç denk gelmemişim.. Şimdi siz söyledikten sonra bir kaç programı izledim.. Bayıldım. Kitabı da çıkmış üstelik.. Bulmaya çalışacağım. Teşekkür ederim.
    O değil de Profösör, ne yapmışsınız, ben hiç böyle bir şeyi becerebilir miyim:) Tabii ki gülümseyerek "eyvallah" derim demesine ama
    arkasından da "nerdeee" diye eklerim:)

    YanıtlaSil