7 Eylül 2010 Salı

Hayali Bilmeceler

Acaba Einstein ile Frankestein kardeş olabilirler mi? Peki, büyüyünce ünlü bir bilim adamı olan Einstein, "Hayal kurmak, bilgiden daha önemlidir," demiş mi sahi? Einstein (1879)kendisinden önce doğan abisi Frankestein'in (1818) hayal ürünü olması sebebiyle bu sözü söylemiş olabilir mi?

Peki, Nizamettin Amcam'ın dört oğlu var. Kemalettin, Şemsettin, Nurettin ve Bahattin. Nizamettin Amcam askerliğini Amerika Tennessee'deki Nato üssünde yapmış. Yoksa ünlü yönetmen Quentin bizimkilerin üvey kardeşi mi? Aman Allahım! Quentin Tarantino benim Amerika'daki kuzenim olabilir mi?

İnanmıyorum ya... Bütün bunlar gerçek mi? Peki, hayali şeyler yazan biri, kendi yazdığı hayallere, kendi inanabilir mi?

5 yorum:

  1. Ben inanıyorum bazen, inanmış olduğumdan yazdığımı yazıya yakın bir arkadaş anlatıyorum sohbetin içine yazılan bir karakter giriyor sıcak sıcak taze taze ya da bir sohbet açayım diyorum bir çay, bir arkadaş, sonra gelen biri daha orda konuşurken bir hikaye çıkardığımı biliyorum, saatlerce konuşuyorum, sonra yalnız kalınca, yazar mıyım diyorum bu gün anlattığım hikayeni, bakıyorum çıkmıyor, televizyonu açıp American açık tenis turnuvasını seyrediyorum, ama her gün aynı duyguyu yaşıyorum, anlatmayı ve dinlemeyi... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. efendim bende, prof zihni sinir'in yaratıcısı vb. olan İrfan SAYAR'ın, BilgiSAYAR ile akraba olduğunu duydum. Adamın kafası o sebeplen böyle zehir gibi çalışomuş meğer...

    He bir de, süpermen'in sivil hali olan Clark KENT varya, o mesela Muhtar KENT ile akraba mıdır?

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten hayali yazan biri kendi yazdığı hayali şeylere inanabiliyor Nessuno.. Ben bunu defalarca tecrübe ettim:) Hayali yazdım.. Yazdığıma gerçekmiş gibi inandım. Siz de yaşıyorsunuz demek ki böyle durumlar.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Aaa! Keşke ben de bunları bilseydim TC.. Sonra bloğa bilmece olarak koysaydım.. Durun biraz vakit geçsin.. Yaparım sizin verdiğiniz örnekleri.. Çok sevdim.. Teşekkür ederim.. Sevgiler..

    YanıtlaSil